Het belang van duurzame mode

Posted by on

In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht. Hierdoor kunnen we niet enkel nu in onze behoeften voorzien, maar houden we de aarde ook leefbaar voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Maar hoe zit dat precies in de modewereld?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dat is in de mode niet anders. Toch is de kledingindustrie op dit moment de op één na vervuilendste industrie die er bestaat. Wanneer je in het straatbeeld kijkt, zien we duidelijk dat fast fashion jammer genoeg nog steeds de bovenhand neemt. We kiezen met zijn allen te vaak voor goedkope kleding die je maar enkele keren draagt. En zelfs al zou je je nieuwe broek of trui langer willen dragen, het lukt wellicht zelfs niet. Want voor die prijs kan je nu eenmaal geen goede kwaliteit garanderen.

Gelukkig kan het ook anders. Ga je voor duurzame mode? Dan kies je voor minder stuks in je kleerkast en kies je heel bewust voor de stuks die er wél hangen. Daarnaast ben je bereid om er de juiste prijs voor te betalen, zodat onder andere het milieu er niet voor opdraait. Door bewuster na te denken over je stijl en de combinaties die je wil maken, kies je voor mooie basisstukken die iets duurder zijn maar ook langer meegaan.

Capsulekleerkast

Weg met die propvolle kleerkast met zeven rode truien en dertig jeansbroeken. Met een beperkt aantal kledingstukken die je makkelijk weet te combineren, creëer je stap voor stap een capsulekleerkast. Zo krijg je meteen meer overzicht in je kleerkast én meer rust in je hoofd. Bovendien heb je zo aandacht voor goede werkomstandigheden, diervriendelijkheid en heb je een veel minder grote impact op de planeet. Alleen maar voordelen dus!

Hoe begin je nu aan een duurzame kleerkast? Met de collecties van VEST zit je alvast goed. Ons Belgisch breigoedmerk kiest bewust voor tijdloze modellen, maar door de sprekende kleuren hebben onze truien, sweaters en cardigans toch een eigentijds karakter. Wedden dat je met liefde plaatsmaakt voor deze handgemaakte stuks die je doen denken aan de truien die je oma voor je breide?

← Older Post Newer Post →